lördag 27 februari 2010

Lördagen

Utan att stressa steg jag upp vid halv tio och efter frukosten började jag städa. Plocka, torka, dammsuga... Vid ett-tiden promenerade jag, Sofia Lång och Ylva iväg till Gränby Centrum för lite diverse mer eller mindre nödvändig shopping. För mig blev det en tandborsthållare, foundation, sminkborttagning, bikini och mat. Och ja - bikinin VAR nödvändig! Till veckan ska nämligen jag och några andra i klassen göra simtestet som man måste ha klarat av innan man får börja termin tre. Och jag föredrar att simma i badkläder, näck är liksom inte min grej. Blev en helt vanlig svart sak från Lindex.

Sedan promenerade vi hem i regnet (!), jag hoppade i duschen och alldeles strax ska jag möta upp Sophia och sen bär det av till Robert för middag och förfest. Sen utgång på Norrlands. Kalas!

onsdag 24 februari 2010

Helgen i bilder

I lördags körde jag till Jessica för att hälsa på i hennes studentkorridor! Jag övertalade henne att vi skulle göra sushi och så blev det. Sushi är nog min nya favoriträtt tror jag minsann!



Jessica kan det där med pinnar. Det kan inte jag.


Det ska se hemmagjort ut, det är charmigt!

Promenad i solsken.


Hemma!
Nej, nu måste jag sova! Imorgon börjar en ny kurs, spännande! Dessvärre ska vi börja med ett riktigt schema igen och imorgon börjar vi 8.15 på BMC, huvvaligen, jag kommer knappt ihåg hur man gör när man stiger upp så tidigt. Godnatt!

fredag 19 februari 2010

Hemma-hemma

På torsdagen ringde klockan 05.35. Ohälsosamt tidigt om du frågar mig. Men den tidiga morgonen var för att jag skulle åka hem! Hemma är visserligen i Uppsala, men hemma-hemma kommer alltid att vara hos familjen. Så... först tog jag bussen till Stadshuset, gick sista biten och konkade på väskan till Centralstation och därifrån tog jag tåget till Arlanda. 126 kronor kostar det för en student att åka mellan Uppsala och Arlanda. Det var typ mindre än 20 minuter. Knasigt.

Jag var så nervös så jag kunde knappt somna kvällen innan. Jag blir alltid så himla orolig när jag ska resa själv, över att något går fel. För det första så måste jag kolla på biljetten ett antal gånger för att kolla att jag har bokat rätt datum. Sen måste jag kolla buss/tågtider flera gånger och när nästa buss går om jag skulle missa den... Men mest orolig var jag över flygplatsen och att jag inte skulle hitta. MEN det gick bra! Allt flöt på! Jag behövde aldrig stressa, men inte vänta för länge heller. Perfekt. På flygplatsen i Umeå stod mamma och väntade och skjutsade hem mig.

Efter lunch gick jag ut på en härlig promenad! Solen strålade från en klarblå himmel. Min ovana Uppsalahud tyckte att det var svidande kallt (ca -17 grader). Det blåste lite lätt lätt vilket gjorde att det dalade ner snöflingor från träden. Det glittrade i luften. Nej, det glittrade överallt. Det var som om någon hade strösslat biljontals och åter biljontals små små diamanter över hela världen. Så fint. Så där gick jag bland diamanter och strålande sol och mådde så bra.

Idag är det mulet och 19 grader kallt. Och nu är jag lite less. Jag hade ju planerat att åka skidor och slalom nu när jag är hemma! Men när det inte ens är sol, då är jag inte särskilt motiverad att åka skidor. På tal om att vara omotiverad så kan jag säga att det går ruskigt trögt med hemtentan. Har visserligen skrivit lite på alla frågor, men ifall det är väsentligt eller ej, det vet jag inte. Någon som har lust att byta text och läsa snart?

När man åker hem rätt så sällan så blir det lite som "den förlorade sonen", ni vet i Bibeln, och det måste man ju dra fördel av, haha! De blir så glada när jag kommer hem och idag fick jag min vilja igenom - taco till middag. Och så har det sparat någon hemmagjord semelbulle i frysen åt mig. Härligt att bli bortskämd.

Snart är det Let's Dance! Jag tycker uppriktigt att det är roligt. Programledarna är så roliga och driver med sig själva och tv4 och allt möjligt.

Trevlig helg!

måndag 15 februari 2010

Minnen och associationer



Det är fascinerande hur olika saker kan väcka minnen. Platser, dofter, personer. Och musik. I veckan när jag var ute och promenerade så lyssnade jag på en gammal musiklista som jag inte lyssnat på på evigheter känns det som. Det var förra vintern/våren när jag brukade promenera till jobbet, när snön fortfarande låg kvar. Då brukade jag lyssna på den låtlistan. Den var sisådär 45 minuter lång, slut lagom till jag befann mig på jobbet. Den innehöll en salig blandning av Coldplay, Amy McDonald, Timo Räisinen, Lykke Li, Lady Gaga och en massa andra.

Och när jag lyssnade på den i veckan så kunde jag minnas exakt var jag befann mig när en ny låt började. Låsa dörren, gå ner för trapporna, ut på vägen: Run. Långa raksträckan i början av Mariehemsängarna: Fix you. Upp för långa backen: nån Lykke Li-låt. Efter jag gått över stora vägen: Fear no darkness. När jag kom till jobbet: I'm sorry he's mine. Till exempel.

Och när jag fascinerades över detta så började jag minnas en massa från i våras. När jag bodde i en lägenhet i Umeå. Och jobbade som telefonförsäljare. Hur kul vi hade det. På jobbet. På helgerna. Att jag bodde så nära Jessica. Hur fri och lycklig jag kände mig. Jag mindes försommaren och sommaren. Jag minns speciellt den där helgen när det var brännbollsyran (en av de största helgerna i Umeå, typ). I slutet av maj, tror jag, och de var en av de första riktiga sommardagarna. Det var så varmt och härligt. Och på lördagskvällen cyklade jag och Jessica till Ålidhem för att sitta på en gräsmatta och dricka vin med Johanna och hennes klass. Det var sommar och alla var så glada. Lite senare mötte vi upp Frida och sen rullade vi ner till Mariehemsängarna. Och där var en massa gamla vänner jag inte sett på jättelänge. Det var ljus sommarnatt, svalt men inte kallt. Det var får i hagen, och Frykis berättade att hon kommit in på utbildningen. Sommar.

Jag minns alla dagar på jobbet när vi satt ute på rasterna och lapade sol, längtade ut och bort. Jag minns helgerna med kollegorna. När vi grillade på Linns och Hannas balkong och sprutade typ en halv flaska tändvätska för att få någon eld. Jag minns efterfesten när vi var uppe länge länge innan vi tillslut somnade allihopa i tvillingarnas dubbelsäng och när jag vaknade hade Linn sminkat Kim som sov, det var så kul! Då började jag längta.

Men nu är det vackra februari. Solen skiner på klarblå himmel och snön glittrar. Det är också fint. En annan fin sak är att jag åker hem på torsdag. Ska bli härligt.

Må så gott

Luftslottet som sprängdes



Ikväll har jag och Sofia Lång varit på bio och sett siste delen i Millenium-triologin. Så. Himla. Spännande. Jag älskar Lisbet Salander. Noomi Rapace som spelar henne är helt fenomenal. Hon är så snygg och cool när hon är på rättegången (hon hade verkligen platsat på kårfesten förra året!). Och när hon och hennes advokat fullkomligt krossar åklagarsidan! Det är bara sååå bra. Snacka om power i den kvinnan.

söndag 14 februari 2010

The dark side of the Dome

I veckan har jag haft middagsbesök, gått på konsert i Domkyrkan, tränat, ätit middag på Kalmar nation med Sofia och Johanna, hängt på Värmlands, sett Melodifestivalen hos Linn och idag har jag varit på ett Intensiv-pass på Friskis.

En bra vecka med andra ord :)
Idag är det fint väder så nu måste jag ut en stund!

måndag 8 februari 2010

Mer prickar!

I lördags promenerade jag till stan. Det var inte så kul för min plånbok. Men dessto roligare för själen. Hem kom jag med en prickig klänning från himlen samt ett tvåvåningskakfat - rosa med prickar! Jag blev nästan arg när jag såg fatet inne på Åhlens. Men jag kollade på prislappen, 129 kronor. Jag funderade i ungefär en halv millisekund.Sen tog jag kartongen och gick till kassan. Klänningen hittade jag på HM.


Påläggigt

Nu är det på tiden att jag slänger in ett recept! Idag blir det ett recept på hummus. För det är sjukt gott. Jag är en sån där person som äter ost hela tiden, bara liksom av gammal vana. Är inte så förtjust i skink-pålägg, så det blir ost. Men ibland är det kul att variera lite! Hummus är billigt och nyttigt, tror jag minsann. Så prova vettja! Mitt recept är himla enkelt, inga konstigheter. I många recept ingår något som heter tahini, som jag tror är en sorts sesampasta. Men eftersom jag varken vet om det är gott eller var i butiken man hittar det så struntar jag blankt i det.


Min supergoda och superenkela hummus

(alla mått är på känn)

-1 burk kikärtor (eller torkade som man kokat, valfri mängd)

-vitlök, så mycket man behagar, typ en stor klyfta

-raps-eller olivolja

-salt, peppar

-eventuellt någon droppe citronsaft eller vitvinsvinäger

Det underlättar om man har en hushållsmixer/apparat, men en stavmixer funkar säkert också. Mixa helt enkelt ihop allt till önskad konstistens! Jag tycker att det är godast när den är lite krämig, vilket kräver en del olja. Smaka av. Mer salt? Mer vitlök? Klart!

söndag 7 februari 2010

Spex och rumpskak













Fredag. Inga lektioner. Underbart. Tandläkaren 8.30. Mindre härligt. Men det gick bra, lite tandsten, 55 kronor i månaden. Efter det cyklade jag till Friskis för att träna lite. Resten av dagen gjorde jag inte så mycket mer än att äta, duscha, läsa några sidor. Och så fixelifix! För det vankades nollesittning!
Klockan fem träffades jag, Erica, Linda och Emilia hos Sofia Lindén för att ta ett glas och surra lite. Sen rullade vi ner till GH. Minglade runt ett tag. Alla var sådär uppspelta och förväntansfulla som man brukar vara inför en fest.
Och vilken hejdundrande fest det blev! Trevligt bordssällskap, god mat, massor av sånger och spex. Efter chokladtårta drogs borden undan och musiken höjdes. Resten av kvällen skakade vi rumpa, drack P2, skvallrade och busade inne på toaletten. När musiken tystnade ville många fortsätta och drog på efterfest, men jag och Linda var trött och hungriga, så det blev först ett besök på Max och sedan rullade jag hem. Nöjd och glad!
(Jag hatar bilduppladdningen här på blogspot, alla bilder kommer i fel ordning. Och de kommer inte efter texten, utan före. Någon som vet hur man gör? Det är så jobbigt att flytta om bilderna...)
Hejdå!

måndag 1 februari 2010

Saker som (bokstavligen) får hjärtat att slå lite snabbare

... är träning! Jag älskar att träna. Jag spelade fotboll tills jag började åttan. Det var aldrig riktigt min grej, men jag fortsatte rätt länge ändå. Sen började jag spela badminton. Först var det kul. Sen blev det slentrian. Men sen började jag känna mig riktigt duktig och tyckte det var fasligt roligt. Man kan få rysligt mycket träningsvärk i höger axel och underarm efter ett hårt badmintonpass, det vet jag!

Under gymnasiet valde jag en hel del träningskurser. En kurs i styrketräning. En i gruppträning, den var sjukt rolig! I slutet av gymnasiet avancerade jag upp och började träna på IKSU, typ Sveriges största träningsanläggning. Det blev step-pass, afro, gym, löpband med tv-apparater, bodycombat mm mm.

Och nu befinner jag mig i Uppsala och flåsar på Friskis och Svettis. Det blir mycket gym, varvat med gympa-pass, afro och aerobics. Har lovat mig själv att ge spinning en chans den här terminen. Det blir oftast 3-5 pass i veckan. Under vissa perioder, som till exempel nu när vi inte har så mycket i skolan, så tränar jag mer. Ibland blir det mindre. Förra veckan såg det ut såhär:
Måndag: gymmet.
Tisdag: vila, kände mig trött och förkyld.
Onsdag: gymmet.
Torsdag: aerobics.
Fredag: gymmet.
Lördag: afro.
Söndag: vila. Fick lite ont i halsen på kvällen.
Och idag har jag varit på ett puls medel-gympapass.
Det är så himla kul också att det är flera i klassen som tränar på samma ställe! Då blir det roligare!

Gonatt!