tisdag 25 juni 2013

En midsommarnattsdröm

Jag hade som bekant världens bästa midsommar. Tänkte att vi tar en titt!
 
 
Jag och Emelie anlände på torsdagskvällen till värdparet i Eskilstund. Vi satt på altanen och njöt till midnatt.

 
Dagen efter anlände resterande midsommarmänniskor. Vi åt grill-lunch på altanen i stekande sol. Som ni ser.



 
Efter intag av föda körde vi till en sjö för att bada! Här är precis innan vi åker tillbaka, då har det mulnat på, men när vi badade var det jättefint!


 
På väg tillbaka plockade vi (högg?) björkris och plockade massa blommor, så bilen blev helt full. Så blev det fika, kranstillverkning och 5-kamp!


 
Egentillverkad krans! Ingen jävla köpeskrans med rosor som sitter perfekt. Eget skareva!

 
Vårt lag kom sist i 5-kampen, men vad gör väl det? (OBS, jag var så inne i kastandet så jag märkte inte ens att Emelie tog kort..?!)



 


 
Vinnarlaget var glada :D

 
Så började jag, Emelie och Linnea flumma och sprang runt stången, har cirka hur många bilder som helst på detta, haha.












 
Sen blev det middag! Och snaps, massa snaps!




 
Så kom det några barn och vi dansade små grodorna och sånt!



 
Efterrätt, mer snaps och ölsvepartävling som Emelie såklart tog hem! That's my girl! ;D
Strax efter midnatt hoppade vi ner i bubbelpoolen på altanen (jo, på riktigt) och bubblade fram till tiosnåret på förmiddagen. Haha, på riktigt (igen)!! Jo, jag var ett äckligt russin när jag till slut gick och la mig. Äcklig, men lycklig.
 
Så himla fin midsommar.
Hejdå.

söndag 23 juni 2013

Paushelgen

Jag hade världens bästaste midsommar, den var liksom själva essensen av sommar. Men eftersom jag glömde min kamera i Eskilstuna due to stressigt packande due to att jag råkade sova liiite för länge, så bjussar jag på bilder från förra helgen då vi åkte till Emelies föräldrars stuga ute i skogen! Vi packade bilden full med mat och åkte iväg på fredagskvällen. När vi kom fram gjorde vi hamburgare. På lördagen njöt vi av utefrukost, kastade freesbee, joggade till en badplats (pga tre sjukgymnaster och en fotbollspelare, ingen motsatte sig), badade och joggade tillbaka, fikade i solen, grillade, åt rabarberpaj, gick ut på nattpromenad och Emelie nattbadade.
 

 
Frukost!



 
De växte cirka tusen lupiner på deras trädgård.

 
Linnea ville öva på massage. Jag ställde upp. Hon fick gott betyg.

 
Grillmästarna.

 
Jag bestämde att vi skulle äta ute. Det var ingen hit visade det sig. Vi hetsåt för att få gå in sen, pga en miljard mygg och knott som höll på att äta upp oss. Jag stördes visserligen inte så mycket av det. Får ju inte så värst mycket myggbett. "Men du kommer ju från NORRLAND, du är ju VAN!" fick jag genast höra, haha! Åh, arma söderlänningar.

 
Nattpromenad!


 
Vi lyssnade på tystanden och såg fladdermöss som fladdrade förbi över sjön (OBS! jätteäckligt, jag har kommit fram till att jag hatar typ allt som flyger). Så himla underbart skön helg. När jag kom hem upptäckte jag mitt livs första fästingbett, åh, arma norrlänningen är inte van vid dessa äckliga varelser. Håll tummarna för att jag inte får borrelia, TBE eller nån annan läskig sjukdom!!
 
För övrigt har jag nu jobbat tre veckor. Går galet fort. Och jag trivs jättebra! Börjar vänja mig vid att presentera mig som sjukgymnast och inte sjukgymnastSTUDENT, haha.
 
Ha det fint!

tisdag 11 juni 2013

Tack kära år som går, tack kära dagar som lägger en paus mellan nu och då

I skrivande stund håller jag på att sortera och SLÄNGA papper/grejer i mina pärmar. Rätt kul, vill jag meddela, hittar massa konstiga saker, som jag inte fattar varför jag sparat. En rolig grej var en "klasstidning" som vi gjorde i slutet av nian, som skulle sammanfatta vår högstadietid och alla i klassen fick i uppgift att skriva om något vi gjort. Utan att överdriva kan jag meddela att en röd tråd genom alla texter var vår bristande sammanhållning i klassen, haha! Jag bjuppar på några härliga citat:

"Vi for dit för att få bättre sammanhållning i klassen men de blev inte så mycket skillnad" - när vi åkte till Agnäs för att åka utför.

"Vi bowlade i sjuan i Umeå på Umeå Bowling. Det var säkert kul. Men det kommer jag inte ihåg och jag kommer inte heller ihåg vem som vann."

"Först fick jag och xx en kanot som tog in vatten, så vi fick stanna på vägen och tömma den. Sen så hade vi inte det bästa sammarbetet. Därför gick vår båt mest i sidled. (...) Sedan fick jag och xx höra den goda nyheten att vi skulle få paddla med andra personer sista biten."

"Finalen gick sådär. Men när det kom till legobyggnings uppgift (ja, särskrivning, eller om det ens är ett ord..? Undertecknads anmärkning) visade en av tjejerna sin oerfarenhet." - Vår klass kom på något ofattbart sätt vidare till länsfinalen i Teknikåttan.

"Modevisningen var kul. Det som var synd var att vi inte fick så mycket positiv kritik från klassen. De klagade men sa aldrig vad som kunnat göras bättre."

Och i texten som jag och en annan skrev om vår klassresa: "Många verkar eniga om att något kommer gå fel. XX tror att YY kommer att tappa bort sig..."

Ah. Ljuva högstadiet.

torsdag 6 juni 2013

Det kommer aldrig va över för mig

Det är sommar nu. Och jag älskar det. Jag har till exempel tappat räkningen på hur många glassar jag ätit, är typ stammis på Gottis. Tar för övrigt nästan jämt Vanilla, chocolate & cookies och polka, favvosmakerna. Om ni ville veta. Tänkte berätta om förra helgen som var typ episkt sommarbra.  
 

 På fredagen möttes jag och Emelie upp. Vi skulle *typ bara ut och äta*. Nästan alla uteserveringar var fulla, men på GH fanns det plats. Vi kunde ju till exempel fira att jag klarat av min första dag på jobbet, javisst! Jag var glad.

 
På GH är det jättefint! (håll kameran rakt nästa gång..?)

 
Vi åt goda burgare och delade på en flaska rosé. När jag hällde upp det sista åt oss märkte vi att det var typ SUMP i botten av flaskan?! Alltså, hur går det till? Det var ju ingen kork-kork så att säga, som kan ha korkat av sig i vinet. Korkat.

 
Sen gick vi till grannen ÖG, för att inte efterrätten! Jag drack en OÖ Tornado (hö hö) (internt skämt, ingen skrattar antar jag).

 
Här kan man tro att Emelie bara posar lite spontant och svalt sådär. MEN jag kan avslöja för er att hon smygkikar (läs: SUPERSTIRRAR) på grannbordet där de äter riktiga efterrätter. Hon var avis, men orkade inte beställa. Jaja, hon är ju snygg iaf, därför ja la upp bilden, tänkte att ni ville ha en liten anekdot bara.

 
Efter att ha härjat runt ett tag på ett tämligen tomt ÖG vandrade vi förbi Domkyrkan och medan Emelie dansade till Maskinen som spelades på Värmlands och hördes lång väg, tog jag oerhört estetiska bilder på kyrkan-som-alltid-ser-dig (okeeej, jag dansade också, men det blev bara mörka och suddiga bilder på oss).  

 
Men vi hade ingen tanke på att gå hem än så vi gick till Palermo! Första gången för mig!!! Vilket ju nästan är skandal eftersom jag bott här i snart fyra år. ALLA har ju hängt på Palermo liksom.

 
Eftersom vi var så snygga (ja, ni ser juuuu) så kom strax två killar och satte sig vid oss. Dessvärre visade det sig ganska snabbt att jag och killen som satt bredvid hade så fundamentalt olika åsikter och värderingar så det blev rent av jobbigt. Vi hade sjukt hetsiga diskussioner. Ett tag var jag så arg så jag var nära att bara resa mig upp och gå. Tillslut var det han som flyttade på sig till andra sidan av bordet, antar att han blev less på mig, HAHAHAHAH!!! Älskar att jag stod på  mig. Kanske bör man inte diskutera prostitution och våldtäktsdomar klockan 02.30. Men när någon säger "det fokuseras ALLTID på våldtäktsmannen" så blir man ju helt matt. Men när jag förklarade att det inte alls är så, så sa han "du har rätt, det kan jag inte argumentera mot". Yeey. 1-0 till mig.
 
När jag gick hem var det ljust. Åh, älskar sommar. Älskar spontana *vi ska bara ut och äta-kvällar*.
 
Men nu hinner jag inte skriva mer, jag måste sova eftersom jag numera är en heltidsarbetande person och måste sova på nätterna.
 
Bästa hälsningar,
sommarälskarn.